UNISTEM DAY 2024 – POZIV NA UČEŠĆE

Dragi srednjoškolci,

Imamo veliku čast i zadovoljstvo da vas pozovemo na već tradicionalnu manifestaciju pod nazivom “UniStem Day” (“Dan matične ćelije”), koja će biti održana u PETAK 22. marta 2024. godine u Beogradu. 

Ovo je XVI edicija najveće međunarodne manifestacije posvećene popularizaciji matičnih ćelija koja se održava simultano na brojnim univerzitetskim centrima širom Evrope. Pokretač i koordinator manifestacije je UniStem centar za istraživanje matičnih ćelija Univerziteta u Milanu. Imajući u vidu značaj matičnih ćelija, pre svega u sferi regenerativne medicine, biologija matične ćelije je trenutno jedna od najaktuelnijih i najdinamičnijih oblasti istraživanja u svetu, koja sve više dobija na značaju i kod nas. Događaj ima za cilj da približi svet matičnih ćelija domaćoj javnosti i pruži priliku za upoznavanje sa revolucionarnim otkrićima koja pomeraju granice savremene medicine. Takođe, srednjoškolci dobijaju priliku da steknu nova saznanja o naučnoistraživačkom radu kod nas kroz direknu intereakciju sa istraživačima i posete laboratorijama.

U Beogradu će UniStem Day biti održan po peti put, pod okriljem Univerziteta u Beogradu u organizaciji Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI) uz pomoć i podršku STREAMLINE projekta i BioSave fondacije

Manifestacija je namenjena prvenstveno starijim srednjoškolcima (učenicima III i IV razreda srednjih škola i gimnazija), učešće je besplatno i uključuje prepodnevne i poslepodnevne aktivnosti. Detaljan program manifestacije možete naći na linku:

Prepodnvni program u trajanju od 09:00 do 13:15  biće održan u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1, Beograd 

Poslepodnevni program u trajanju od 14:00 do 17:00 obuhvatiće posete laboratorijama na Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, Univerziteta u Beogradu, Vojvode Stepe 444a, Beograd i Institutu za medicinska istraživanja, Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, Univerziteta u Beogradu Dr Subotića 4, Beograd

Postajete učesnik UniStem dana popunjavanjem on line prijave:

-prijavni formular više nije aktivan-

Maksimalan broj učesnika u prepodnevnom delu programa je 200, a u poslepodnevnom programu maksimalan broj učesnika je 50. Nedovoljan prostorni kapacitet je razlog zbog kojeg nećemo biti u mogućnosti da sve zaiteresovane učesnike uključimo u poslepodnevne aktivnosti. Dva dana uoči održavanja manifestacije biće održana lutrija koja će nam pomoći da od svih prijavljenih đaka, koji bi želeli da učestvuju u poslepodnevnom programu, izvučemo 50 učesnika. Imena učesnika u poslepodnevnim aktivnostima biće objavljena na https://streamlineproject.rs/ u sredu 20.03. 2024. godine. Za sve učesnike u poslepodnevnim aktivnostima biće organizovan prevoz od Studentskog trga do Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo i i Institutaza medicinska istraživanja.

 

Rok za prijavljivanje na učešće u UniStem danu je 15. mart 2024. U slučaju da se ranije popuni maksimalni kapacitet učesnika, prijavljivanje će biti zatvoreno ranije.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail adrese:

streamline.imgge@gmail.com

ili putem neke od naših društvenih mreža:

Prijavite se, pridružite nam se! Otkrijmo zajedno fascinantan svet matičnih ćelija!

 

UniStem tim-Beograd,

Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo,

Univerzitet u Beogradu, Vojvode Stepe 444a, Beograd

Broj telefona:

Моb:   +381 65 397 62 12

Теl:     +381 11 397 62 12

Comments are closed.