STREAMLINE “Industry open day”

Prvi STREAMLINE “Industry open day” biće organizovan 16. maja 2024. u Svečanoj sali Rektorata, Univerzitet u Beogradu, Studentski trg broj 1.

TokomSTREAMLINE projekta ovladali smo procesom reprogramiranja mononuklearih ćelija periferne krvi u indukovane pluripotentne matićne ćelije (iPSCs), procesom neuralne diferencijacije, generisanjem organoida, -omics analizama, što nam omogućava ne samo modelovanje neurorazvojnih poremećaja već i ostalih oboljenja koji imaju genetičku osnovu, kao i testiranje potencijalnih terapeutika u bolest- i bolesnik- specifičnom model sistemu.

Ovom prilikom biće predstavljen Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Univerzitet u Beogradu kao regionalni centar za proučavanje i modelovanje neurorazvojnih promećaja koji je ekvivaletnog istraživačkog kapaciteta i kodeksa prakse kao i slični centri u Evropi. Takođe, imaćete prilike da čujete  o primerima dobre prakse saradnje industrije i istraživačkih institucija, kao i o istraživanjima koja su dala značajne rezultate u medicini. Na taj način ovim skupom želimo da doprinesemo daljem povezivanju i partnerstvu istraživačkih i medicinskih institucija i farmaceutskog sektora.

Prijava je obavezna registracijom na: https://forms.gle/w1UM5onZSekFhYjs7

0/Days
0/Hours
0/Mintues

Vidimo se na prvom STREAMLINE “Industry open day”. Radujemo se druženju I razmeni iskustava između nauke i industrije.

Comments are closed.