UNISTEM DAY 2023 – POZIV NA UČEŠĆE

Dragi srednjoškolci,

imamo veliku čast i zadovoljstvo da vas pozovemo na manifestaciju pod nazivom ” UniStem Day (Dan matične ćelije)”, koja će biti održana u PETAK 10. marta 2023. godine u Beogradu. 

Ovo je najveća međunarodna manifestacija posvećena popularizaciji matičnih ćelija koja se već deset godina održava u brojnim univerzitetskim centrima širom Evrope. Pokretač i koordinator manifestacije je UniStem centar za istraživanje matičnih ćelija Univerziteta u Milanu. Imajući u vidu značaj matičnih ćelija, pre svega u sferi regenerativne medicine, biologija matične ćelije je trenutno jedna od najaktuelnijih i najdinamičnijih oblasti istraživanja u svetu, koja sve više dobija na značaju i kod nas. Događaj ima za cilj da na zabavan i pristupačan način približi svet matičnih ćelija domaćoj javnosti i pruži priliku za upoznavanje sa revolucionarnim otkrićima koja pomeraju granice savremene medicine.

Drago nam je što, posle duže pauze, imamo priliku da po četvri put organizujemo manifestestaciju kod nas. 

UniStem Day se održava pod okriljem Univerziteta u Beogradu u organizaciji Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo uz pomoć i podršku STREAMLINE projekta i BioSave fondacije

Manifestacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima, učešće je besplatno i uključuje prepodnevne i poslepodnevne aktivnosti.    Detaljan program manifestacije možete naći na linku:

Prepodnvni program u trajanju od 09:00 do 13:00 biće održan u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1, Beograd 

Poslepodnevni program u trajanju od 14:30 do 17:00 obuhvatiće posete laboratorijama na Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, Univerziteta u Beogradu, Vojvode Stepe 444a, Beograd.

Postajete učesnik UniStem dana popunjavanjem on line prijave:

Maksimalan broj učesnika u prepodnevnom delu programa je 200, a u poslepodnevnom programu maksimalan broj učesnika je 40. Nedovoljan prostorni kapacitet je razlog zbog kojeg nećemo biti u mogućnosti da sve zaiteresovane učesnike uključimo u poslepodnevne aktivnosti. Dan uoči održavanja manifestacije biće održana lutrija koja će nam pomoći da od svih prijavljenih đaka, koji bi želeli da učestvuju u poslepodnevnom programu, izvučemo 40 učesnika. Imena učesnika u poslepodnevnim aktivnostima biće objavljena na https://streamlineproject.rs/ u četvrtak 09.03. 2023. godine. Za sve učesnike u poslepodnevnim aktivnostima biće organizovan prevoz od Studentskog trga do Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

Rok za prijavljivanje na učešće u UniStem danu je 05. mart 2023. U slučaju da se ranije popuni maksimalni kapacitet učesnika, prijavljivanje će biti zatvoreno ranije.

0Days
/
0Hours
/
0Mintues
/
0Seconds

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: streamline.imgge@gmail.com 

ili putem neke od naših društvenih mreža:

 

Prijavite se, pridružite nam se! Otkrijmo zajedno fascinantan svet matičnih ćelija!

 

UniStem tim-Beograd,

Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo,

Univerzitet u Beogradu, Vojvode Stepe 444a, Beograd

Broj telefona:

Моb:   +381 65 397 62 12

Теl:     +381 11 397 62 12

Comments are closed.